Flip cup: Regler för festleken som höjer stämningen direkt

Även om Beer pong och Ring of fire fortfarande är det man kanske mest förknippar med dryckesspel och festlekar för vuxna, så har Flip the cup blivit mer och mer populärt. Till skillnad mot de övriga så går det både snabbare och har enklare regler vilket gör att fler kan vara med. Det är också ett av de dryckesspelen som leder till att man höjer alkoholpromillen väldigt snabbt, så håll till godo!

Flip cup reglerna i korthet

Spelet går ut på att man ska dricka en plastmugg med öl så snabbt som möjligt och sedan ställa den på bordet och flippa den så den ställer sig.

När man lyckas är det nästa person i lagets tur att dricka sin öl och flippa plastmuggen.

Det laget som snabbast är klara vinner.

Hur man spelar flip cup

Dela in deltagarna i två lag som ställer sig på varsin sida av ett bord, vända mot varandra. Varje person i respektive lag ska ha en motståndare på andra sidan som den möter, så ni ska vara jämnt antal.

Varje spelare ska också ha en plastbägare eller plastkopp som man fyller med öl så alla har samma mängd att dricka. Under spelet kommer respektive person i tur och ordning dricka sin öl för att sedan slå bägaren ett halvt varv så den ställer sig, så ha antingen en plastduk eller använd ett inte allt för fint bord. 

De spelarna som står i ena änden av bordet inleder genom att skåla och sedan dricka sin öl så fort de kan. Därefter ställer de plastmuggen med öppningen uppåt på bordskanten så att de kan slå till den så den snurrar och kan ställa sig på bordet.

Om man misslyckas är det bara att försöka igen tills man lyckas. Man får bara använda en hand när man flippar muggen och det är inte heller tillåtet att blåsa eller på andra sätt påverka muggen när man flippar. 

När den första spelaren lyckats med att både dricka sin öl och flippa muggen så får nästa person i ordningen börja med sin. Innan det får man inte röra muggen. Det laget som först lyckas med att dricka alla sin öl och flippa sin muggar vinner.

Köp muggar och allt för festen online

Oavsett om du vill ha äkta amerikanska muggar som i en college eller highschool film, eller ett seriöst beer pong bord så har partykungen ett stort utbud.

Varianter för få spelare och barn

Om man inte är ett helt lag blir det lite väl kort spel. Så vill man spela en-mot-en eller två-mot-två så kan man köra ett visst antal muggar och köra varannan gång. Eftersom det kan bli en del att dricka så kan man då såklart bara fylla dem med en tredjedel.

Vill man leka leken med barn på ett kalas exempelvis så är det bara att byta ut drycken mot något mer barnvänligt som saft eller vatten. Det är ofta själva tävlingsmomentet som är det roliga ändå!

Lämna en kommentar