Svälta räv: Regler för hur du spelar

Svälta räv är framförallt ett spel för barn som saknar skicklighetsmoment och är enkelt att spela med tydliga regler. Vill man spela kan man vara mellan 2 och 4 spelare. Ett bra nästa spel för barn som är lite för stora för svälta räv är Gurka.

Här är en genomgång av reglerna och hur du spelar svälta räv.

Hur man spelar svälta räv

Svälta räv går ut på att man ska ta motspelares kort och man vinner när man har alla kort på hand eller när man väljer att sluta spela (den med flest kort på hand vinner då).

Börja med att dela ut alla kort i högen jämnt till alla spelare. Är ni tre som spelar kan ni lägga bort ett kort så alla får samma antal. Man ska inte kolla på korten utan varje spelare lägger sina kort i en hög framför sig med baksidan uppåt.

Alla spelare vänder nu samtidigt upp det översta kortet framför sig. När två spelare vänder upp kort som har samma färg (hjärter, ruter, spader, klöver) så får den som har ett kort i färgen med högst valör ta alla kort som motspelaren med samma färg lagt upp.

Korten man tar från sin motståndare och sina egna uppvända lägger man sedan underst i sin egna plockhög av kort. De spelare som inte hade färgen får låta sina kort ligga kvar framme på bordet och får alltså inte tas av vinnaren.

Spelet fortsätter sedan med att man tar nya kort, ett i taget, och ser om man matchar. Den som först plockar hem alla kort från sina motståndare vinner.

Om korten tar slut

Skulle ens spelares kort ta slut så får han ta sina uppvända kort och vända dem till en ny plockhög med baksidan upp. Skulle man komma till ett läge där man inte kan ta fler kort eller spelet av annan anledning tar slut, så vinner den som har flest kort.

Lämna en kommentar