Kortspel för tre spelare

Det är alltid roligare att spela kort i grupp, men vissa spel kräver att man är ett speciellt antal. Är man 3 spelare som vill spela kort så finns det dock relativt många olika kortspel som funkar. Du kan också ofta anpassa spel genom att ta bort några kort eller anpassa reglerna något.

Här är ett antal kortspel som funkar för tre spelare

Kortspel för 3 spelare

Här är en lista på några av de mer populära kortspelen som fungerar för tre spelare (och oftast även för fyra spelare).

 • 500: En enklare variant av Canasta där du ska samla kombinationer av kort (tretal, fyrtal, stege) för att få poäng. Den som är först att samla ihop 500 poäng vinner. Kan spelas av 2-5 personer och kräver bara en vanlig kortlek.
 • Canasta: Canasta är lite mer komplext än 500 och kräver samtidigt två kortlekar inklusive jokrar. Här ska du också samla olika kombinationer och samla poäng för att vinna. Kan spelas av 2-6 spelare.
 • Chicago: En klassiker för många som bygger på poker och där det handlar om att ta stick och samla poäng. Tar lite längre tid att spela än vissa av de andra kortspelen och funkar att spelar för 2-6 spelare. Glöm inte att bestämma om man behöver ta en Chicago för att vinna!
 • Dam: Ett finskt kortspel där du ska bli av med dina kort så snabbt som möjligt och inte sitta kvar med spader dam. Kan spelas av 2-8 personer.
 • Finns i sjön: Busenkelt spel för framförallt de minsta eftersom det inte kräver särskilt mycket skicklighet. Kan spelas av 2 eller fler spelare och passar utmärkt för de allra minsta barnen.
 • Gurka: Enkla regler i ett spel som funkar för hela familjen. Målet är att ha kvar så låga kort på hand som möjligt och går ganska snabbt.
 • Hjärter: En klassiker som passar bäst för 4 personer, men går enkelt att anpassa för 3 spelare genom att ta bort ett kort från kortleken.
 • Plump: Inga begränsningar i hur många spelare egentligen och man kan anpassa hur många omgångar man spelar beroende på hur mycket tid man har. Ett stickspel där du ska gissa hur många stick du ska ta och sedan får poäng om du klarar det.
 • Skipbo: Ett kul spel med en specialkortlek som passar utmärkt för barn.
 • Slav och president: Enkelt spel som går snabbt att spela där man får fördelar i nästa omgång beroende på hur man placera sig. Går att spela i all oändlighet.
 • UNO: Klassikern för sommarsemestern! Spelas med en specialkortlek där man vissa kort gör att man byter håll och färg. Säg UNO! innan sista kortet!

Spel för tre spelare som passar barn

Ska man spela kort med sina barn eller hitta ett kortspel som hela familjen kan delta i så vill man hitta enklare spel som funkar för tre spelare. Det absolut enklaste kortspelet för tre spelare är antagligen finns i sjön eller svälta räv. Även bubblan är ett spel som barn kan spela och ofta uppskattar.

Beroende på vilken ålder ens barn är i kan man också gå på något mer svåra kortspel, exempelvis UNO och Skipbo är populära kortspel för lite äldre barn. De kräver dock en specialkortlek, så vill man använda en vanlig kortlek så kan vändtia vara ett kul alternativ.

Lämna en kommentar