Kortspel för barn

Även om mobiler och iPads blivit mer och mer populära så är fortfarande kortspel en höjdare för barn som vill hitta på något roligt tillsammans eller med familjen. Här kommer en lista på några roliga kortspel som funkar för de minsta till äldsta barnen.

Roliga kortspel för barn

Här är olika spel för barn listade efter svårighetsdrag. De första passar alltså

 • Finns i Sjön
  För 2 till 5 spelare. Ålder: 5 år.
  Det antagligen enklaste spelet för barn är finns i sjön. Allt man behöver göra är att dela ut sju kort och lägga resten i en utspridd ”sjö” på bordet. Varje spelare ska sedan fråga en motspelare efter en valör de själva har. Antingen så har spelaren valören och lämnar då över de korten, eller så säger man ”finns i sjön” och man får då ta ett kort från bordet.
 • Svälta räv
  För 2 till 4 spelare. Ålder: 5 år.
  Svälta räv går ut på att samla alla kort i ett spel som är väldigt enkelt och inte innefattar någon skicklighet eller taktik. Dela ut alla kort och låt sedan varje spelare lägga upp det översta i sin hög samtidigt. Matchar dem i färg så vinner den som har det högsta kortet och får då plocka upp högen.
 • Stress
  För 2 spelare. Ålder: 7 år.
  Spelarna får halva kortleken var och ska sedan försöka bli av med dem genom att lägga dem i en av två högar i mitten där man kan bygga stegar. Om det blir samma valör på de två högarna så ska man snabbt säga ”stress” och slå på högen. Den som är långsammast får ta upp kort.
 • Hej Knekt!
  För 2 till 8 spelare (om ni använder två kortlekar). Rekommenderad ålder 7 år.
  Dela ut alla kort till spelarna som har dem framför sig i en hög. Varje spelare lägger upp ett kort i taget och är det 10, knekt, dam, kung eller ess så ska man snabbt som möjligt utföra en specifik hälsning. Den som är sist får plocka upp alla kort, och man vinner genom att först bli av med alla sina kort.
 • Banka bäver
  För 2 eller fler spelare. Ålder: 7 år.
  Påminner om Svälta räv, men har ett extra moment som gör att det blir lite roligare för äldre spelare. Alla korten delas ut så man har lika många och sedan ska man samla på sig kort genom att lägga upp sitt översta kort. Om det är klätt så ska motspelarna lägga ett antal oklädda kort, annars får man ta upp högen.
 • UNO
  För 2 till 10 spelare. Ålder 7 år.
  Varje spelare börjar med sju kort och ska sedan försöka bli av med dem snabbast. I tur och ordning lägger man ned kort som är i samma färg eller valör. Utöver det finns ett antal specialkort som kan vända håll, hoppa över spelare, byta färg eller tvinga andra att ta upp kort. Ett roligt spel som funkar för hela familjen, och har man ingen UNO kortlek så kan man istället spela Vändåtta.